Volný čas dětí

Možná již máte pár ratolestí, možná jen jedno dítko, možná se na nějaké teprve chystáte. V každém případě jste řešili, řešíte nebo budete řešit, co s nimi podnikat, až už nebudou jen ležet v postýlce nebo se plazit po podlaze. Nejspíše jim zařídíte nějaké ty kroužky, aby se věnovaly pod odborným dohledem sportu, keramice, hře na hudební nástroj, zpěvu, tanci a dalším věcem. Pak ale stále zbývá ještě spousta času, který budou trávit v týdnu s Vámi a také víkendy, pokud nebudou zrovna někde na závodech nebo turnajích.
holčičky na sněhu
Dnešní doba nám skýtá naštěstí mnoho možností, i když jsou z pohledu dětských psychologů různě hodnoceny. Nicméně pokud se nic nepřehání a dopřáváte svým dětem všeho s mírou, pak snad nemůže nikdo nic namítat a děti i vy budete spokojení.
dělat bubliny

Co dělat a kam vyrazit?

· Do přírody
To má pro děti různou atraktivitu od nuly do deseti, záleží, co příroda ve Vašem okolí nabízí, kolik jim je let a co je necháte dělat. Běhání skrz kaluže, házení šišek, sběr lesních plodů a stavění domečků pro šneky nebo skřítky většinou ty menší zabaví.
· Do zábavního centra nebo parku
Tam je zábava předpřipravená, ale něco to stojí. Mívá to ovšem u dětí velký úspěch.
· Do dětského klubu
Tam si menší děti pohrají s jinými a Vy si můžete dát s kamarádkou kafe a pokecat si.
· Za kulturou
Divadlo pro děti nebo koncert, případně vhodná výstava je určitě zaujmou.
· Za památkami
Hrady, zámky a historická centra měst sice někdy působí na děti nudně, ale když budete vybírat speciální akce pro děti nebo se sami dobře připravíte a vyšperkujete výlet nějakým vyprávěním, bude to mít úspěch.
· Hrát doma hry
Míněno společenské hry podle věku dítěte.
· Kutit
Vytvářet něco vlastními silami z různých materiálů a výsledek použít případně jako dárek pro jiného člena rodiny, to děti obvykle baví.
· Nechat děti svému osudu
Vy nedělejte nic a nechte prostě chvíli děti, ať se zabaví samy. Sice skončí nejspíše u televize nebo počítače a internetu, ale nebudou-li u něj sedět celý den, nic se neděje.